پس از 2 سال کشمکش، تقلب شرکت آمریکایی فایزر فاش شد

بررسی های تخصصی تازه نشان می دهد اثربخشی واکسن فایزر در مقابل ویروس بیماری کرونا بسیار کمتر از دیگر واکسن ها و نزدیک به صفر بوده است.

به گزارش تحریریه، تارنمای «Daily Sceptic» نوشت، در حالیکه شرکت فایزر مدعی بود واکسنش در افراد بالای ۶۵ سال ۹۵ درصد موثر است اما کارشناسان می گویند ارزیابی مجدد داده های آزمایشی فایزر کارایی حدود صفر این واکسن را نشان می دهد.

گروه متخصص HART (تیم مشاوره و بازیابی سلامت) به بررسی اسناد آزمایشی فایزر که پس از حکم دادگاه ایالات متحده منتشر شد، پرداخته و دریافته است که طبق داده‌های آنتی‌بادی خود فایزر، اثربخشی اعلام شده شرکت در مورد واکسن در کارآزمایی ها به‌ شدت اغراق‌آمیز بوده و به نظر می‌رسد که به صفر برسد.

در حالی که نتایج رسمی تنها ۸ مورد PCR مثبت را نشان داد، آزمایش آنتی بادی فایزر نشان می‌دهد که در واقع در ۷۵ درصد موارد ابتلا به کووید در افراد واکسینه شده وجود دارد نه فقط در هشت درصد.

HART تصریح  دارد که در افراد واکشینه شده با واکسن مدرنا mRNA تنها حدود ۴۰ درصد از افراد دچار عفونت علامت‌دار PCR مثبت کووید، آنتی‌بادی‌های نوع N وجود دارد.

چگونه فایزر مدعی وجود تنها هشت مورد کووید در میان واکسینه شده است؟ عمدتاً با حذف موارد PCR مثبت در تزریقات تا هفت روز پس از دوز دوم.

مشکل این است از آنجایی که امواج کووید تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد از جمعیت را آلوده می کند، بدیهی است که همه افراد به یک اندازه در معرض ابتلا به این ویروس قرار ندارند. این بدان معناست که شرکت افرادی که در هفته‌های قبل از دریافت «واکسن کامل» بیماری را گرفته اند جزء موارد واکسینه بیمار به حساب نیاورده است. در واقع تزریق واکسن افراد را بیشتر مستعد ابتلا به ویروس می کند اما آن ها در میان آمار مبتلایان محسوب نشدند تا زمانی که همه دوزها را کامل دریافت کردند. بنابراین نتایج اعلام شده کارآزمایی حکایت از آن دارد که اثربخشی واکسن اغراق آمیز است.

فایزر ترجیح داد نتایج مثبت PCR را، حتی در افراد دارای علامت، نادیده بگیرد، زیرا برای آن شرکت تنها نتیجه آزمایش آنتی بادی ملاک است.

نکته دیگر آن است که تنها ۴۰ درصد از افرادی که به آنها واکسن Moderna داده شده بود، آنتی بادی N تولید کردند. مدرنا و فایزر محصولاتی دارند که از نظر مکانیسم عملکرد بسیار شبیه به هم هستند، بنابراین دور از انتظار نیست که مشکل تقلب در هر دو واکسن تکرار شده باشد. 

با فرض اینکه رقم ۴۰ درصد درست باشد، این بدان معناست که واکسن فایزر تقریبا هیچ اثربخشی خاصی را در برابر خطر عفونت در کل دوره از اولین تزریق تا پایان کارآزمایی نداشته است.

پایان/

۲ تیر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۰
کد خبر: 19942

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 3 =